dijous, 18 d’abril del 2013

Crema de carabassa

Hola a tothom, avui us porto la crema de carabassa feta amb Thermomix, una crema de verdures amb un gust especial ja que la carabassa és més aviat dolça. És ideal com a primer plat quan apreta el fred però també es pot prendre a temperatura ambient quan comença la caloreta.
La crema de carabassa és la primera farineta de verdures que va tastar la meva filla quan vam començar a canviar l'alimentació, als sis mesos, per tant és un plat adaptable a totes les edats. Amb les quantitats que us poso a continuació en tenim per a 500 grams, més o menys.


-Ingredients: 

  • 100 g. ceba
  • 30 g. oli
  • 180 g. pastanaga
  • 220 g. carabassa
  • 160 g. aigua/brou de verdures
  • Sal i pebre al gust
  • Crema de llet/formatge ratllat per a la presentació.


-Procediment:

  1. Tallem la ceba a quarts i la posem dins del got per a triturar-la 4 segons a velocitat 3, baixem les restes amb l'espàtula.
  2. Afegim l'oli i programem 5 minuts, 100º a velocitat 2 per sofregir una mica la ceba (tota crema de verdures queda millor sempre amb la ceba sofregida).
  3. Mentrestant, netegem bé les verdures i les tallem a daus.
  4. Acabat el temps, afegim la pastanaga, la carabassa, l'aigua o el brou i la sal al gust i programem 20 minuts, 100º a velocitat 1 i 1/2 (si ho preparem per a puré per a bebès, ho deixem bullir 10 minuts més).
  5. Esperem a que baixi la temperatura de la màquina a 70º-60º i triturem primer 1 minut a velocitat 5 i després 1 minut i mig més a velocitat 10.
  6. Jo li afegeixo, a l'hora de menjar-m'ho, un rajolí de crema de llet (nata per cuinar) o bé una mica de pebre negre i un grapat de formatge ratllat, així li ajusto el punt de sal. 
Aquest és un plat per a consumir el mateix dia o en els dos següents, perquè les verdures van perdent el valor dels seus nutrients.

Bon profit!



2 comentaris :

  1. A casa ens agrada molt. Tindré en compte la teva variant! Nosaltres hi posem pernilet per sobre...i també està molt bona!

    ResponElimina
  2. Molt bona, últimament també la faig sovint

    ResponElimina