dijous, 26 de setembre del 2013

Apple crumble

Bon dia!
Avui us mostraré què fer amb quasi un quilo de pomes que estan a punt de fer-se malbé. Vaig comprar unes quantes pomes de les anomenades "pink lady" i no eren gaire bones, no tenien gaire gust. Per no fer pastís de poma, vaig recordar que un dia el Sergi va demanar en un restaurant (el Big J's Burguer) el crumble de poma per postres i li va encantar, llavors amb un cop de google vaig trobar la recepta a la web de Mi Thermomix. El crumble de poma és una recepta originària del Regne Unit, que és típica de la tardor. Als Estats Units també en fan i l'anomenen apple crisp.  A continuació us poso com es fa. 

-Ingredients:
  • 1 kg de pomes
  • 90 gr de mantega a temperatura ambient
  • 180 gr de farina
  • 180 gr de sucre (90 gr + 90 gr)
  • 1 culleradeta de clau d'olor en pols o bé 2 culleradetes de canyella
-Procediment:

1. Encendre el forn a 180º, calor inferior.

2. Preparar les pomes, pelar-les i treure'n les llavors.

3. Posar la poma tallada a trossos grans al got de la Thermomix i programar 3 segons a velocitat 3 i 1/2. Vosaltres decidiu de quina mida voleu els trossos de poma, repetiu l'operació fins a obtenir la mida de trossets desitjada (a mi m'agraden petits). 



4. Afegir al got de la TX la mantega, la farina i la meitat del sucre. Programar 30 segons a velocitat 3 i 1/2, us ha de quedar una textura similar a les engrunes de pa.

5. En una font de vidre especial per a forn, abocar més o menys la meitat de la poma picada, l'altra meitat del sucre, el clau en pols o la canyella i la resta de trossets de poma.

6. A sobre hi afegim la mescla de farina, mantega i sucre però no ho barregem, que quedi per sobre.

7. Posar al forn uns 40 minuts a 180º amb calor inferior, tot i que quan havia passat la meitat del temps, vaig canviar a calor global amb ventilador, per a que la part de sobre quedés cruixent. 











8. Servir una mica calent i acompanyat de gelat de vainilla.

2 comentaris :